Dragi župljani!

Božićna radosna vijest – Rodio vam se Spasitelj - Krist, Gospodin – daleko nadilazi sve naše medijske svakodnevne i izvanredne vijesti. Betlehemski događaj radosna je vijest da nismo sami. Nismo izgubljeni u prostranstvima svemira, niti smo rezultat slučajnosti u vrtlogu kaosa bez cilja i smisla. Betlehemsko Dijete svjedoči nam o Bogu ljubavi i dobrote. Bog nas ima u svome srcu, Bog koji je budućnost čovjeka.

U ovom malenom Djetetu Bog nam dariva trajno ogledalo čovjekoljublja, mjeru i kriterij čovjeka i čovještva. Božje čovjekoljublje znači Božji zagrljaj i toplinu roditeljima i djeci, radost i utjehu osamljenima i bolesnima, svjetlo u poteškoćama i nevoljama, snagu u slabostima i kušnjama. Radosna je to vijest za sve ljude: pravednike i grešnike. Božje čovjekoljublje obnavlja potamnjelu sliku čovjeka i obogaćuje sliku Božju u nama. Njegova prisutnost oživljava našu dušu i srce te uspostavlja narušene odnose među nama. Prihvatimo, drage sestre i draga braćo, ovu radosnu vijest o Božjem čovjekoljublju osobito u trenucima kada gradimo svoje jaslice, svoj bogoslužni prostor u kojem ćemo radosno slaviti Boga i nakon više od 3 godine imati dostojanstven prostor za molitvu i slavlje sakramenata.

U duhu ovoga razmišljanja te u svjetlu ovoga Otajstva, želim zahvaliti svima, obiteljima i pojedincima, koji su na duhovni ili materijalni način kroz proteklu godinu ugrađivali sebe, svoju dobrotu, žrtve i odricanja u rast naše župne zajednice i izgradnju bogoslužnog prostora.

Dragi župljani, sestre i braćo, radujući se susretu s vama u vašim domovima prilikom blagoslova vaših obitelji, svima želim sretan i radostan Božić te blagoslovljenu novu 2024. godinu!

Uz Božji blagoslov!                                   

 

  vlč. Marko Čolak

RASPORED LITURGIJSKIH SLAVLJA U BOŽIĆNOME VREMENU

BADNJAK

MISA BDIJENJA u 20.00 sati – župno zemljište

MISA POLNOĆKA u 24.00 sati – župno zemljište

BOŽIĆ

SV. MISA u 10.00 sati – župno zemljište

SV. STJEPAN

SV. MISA u 10.00 sati – župno zemljište

26.12

BOŽIĆNI SAJAM NA ŽUPNOM ZEMLJIŠTU OD 17.00 sati

STARA GODINA

SV. MISA ZAHVALNICA u 10.00 sati – župno zemljište

NOVA GODINA

SV. MISA u 18.30 sati – župno zemljište

SVETA TRI KRALJA

SV. MISA u 10.00 sati –  župno zemljište

Blagoslov vode

KRŠTENJE GOSPODINOVO

SV. MISA u 10.00 sati – župno zemljište

 

 


 

 

 

NAPOMENE UZ BLAGOSLOV OBITELJI – OBAVEZNO PROČITATI


Uz župnika u blagoslov obitelji ići će preč. Matija Pavlaković, rektor Međubiskupijskog sjemeništa u Zagrebu. U pismima dobili ste naljepnicu – ribicu, znak raspoznavanja prvih kršćana. Ukoliko želite primiti svećenika u svoj dom nalijepite je na vrata svoga doma tako da nam bude vidljiva, a župljani koji žive u kućama neka na ogradama istaknu borovu grančicu. Ne bude li na vratima naljepnice, nećemo zvoniti na vaša vrata. Za blagoslov pripremite upaljenu svijeću, raspelo, Sveto Pismo i, najvažnije, svoje srce.

Župni ured tijekom blagoslova ureduje od utorka do petka od 17.00 do 18.00 sati. Ukoliko vas na dan blagoslova nema kod kuće molimo vas da nam barem dan prije javite emailom ili osobno u župnom uredu te se prijavite za naknadni blagoslov. U hitnom slučaju, sprovod ili bolesničko pomazanje potražite župnika nakon jutarnje mise u 08.00 sati ili dođite u uredovno vrijeme župnog ureda. Telefonska linija dostupna je u uredovno vrijeme župnog ureda.