ŽUPNE OBAVIJESTI

 

1. MISNE NAKANE

 

Postavljaju se pitanja što je s misama koje ste upisali za pojedine dane kroz ovo vrijeme dok se služe mise bez naroda.  Mise koje su upisane za pojedine dane za određene pokojnike ili na određene nakane, služiti će se tog dana redovito bez naroda. Naš župnik svaki dan slavi misu! Ukoliko želite upisati misu nakanu možete to učiniti e-mailom ( zupa.imerza@zg-nadbiskupija.hr ) ili pozivom na broj: 01/ 8894 – 555. Ukoliko se odmah ne javim uzvratiti ću poziv. Hvala na razumijevanju.

 

2. SLAVLJA SVETE POTVRDE I PRVE SVETE PRIČESTI

 

Ovim putem obavještavamo roditelje kako su slavlja u našoj župi odgođena a o novim datumima biti ćete obavješteni na vrijeme. Odluka kardinala Josipa Bozanića od 02. travnja 2020. : "Premda su već najavljena slavlja prve svete pričesti u župama i premda su određeni datumi sakramenta svete potvrde, u nastalim okolnostima ih nije moguće organizirati te vas ovime obavještavam da se sva ta slavlja odgađaju za novi datum."

 

3. VELIKA SUBOTA

 

Na Veliku Subotu biti će otvorna kapelica za molitvu. Kapelica će biti otvorena od 09.00 do 12.00 sati u jutarnjem terminu te u popodnevnom od 15.00 sati do 18.00 sati. Dođimo i pomolimo se pred Kristovim grobom u miru i tišini. Također biti će izložen i Presveti oltarski sakrament.

U kapelicu može odjednom ući maksimalno 6 ( šest ) vjernika. Molim vas da koristite maske i rukavice te da na ulazu u kapelicu dezinficirate ruke. Sredstva za dezinfekciju je osigurala župa kao i sredstva za dezinfekciju cijele kapelice. Kako bi bilo sve u redu ispred kapelice biti će i župljani koji će paziti na red i poštivanje odluka koje su donijele Civilne i Crkvene vlasti te će dezinficirati ulaz i kapelicu tokom dana.

 

4. BLAGOSLOV JELA

 

Dragi župljani, što se tiče blagoslivljanja jela za Uskrs zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić dao je sljedeću pastoralnu smjernicu:  "ovime se ovlašćuje roditelje (oca ili majku), predstojnicu ili predstojnika kuće, da u svojim kućama, nakon zajedničke molitve Očenaš, zazove Božji blagoslov, a župnici i drugi svećenici će nakon Euharistije u crkvi moliti blagoslov za sve. Pritom se također izostavlja škropljenje blagoslovljenom vodom. Dovoljna je molitva i znamenovanje križem."

 

U nastavku vam donosim obred za blagoslov u vašem domu:

 

Predmolitelj: U ime Oca i Sina i Duha Svetoga.
Svi se prekriže i odgovore: Amen.

Predmolitelj: Uskrs je blagdan obnove čovjeka i svijeta. Kristovom smrću i uskrsnućem otkupljen
je čovjek i cijeli svemir. Zato nam odsada valja živjeti novim životom. Neka nas svaki obrok podsjeća i poziva na gozbu tijela i krvi Kristove, na ljubav koju je Isus pokazao na posljednjoj večeri i na lomljenje kruha u kojem su učenici prepoznali uskrsloga Gospodina, da u blagovanju blagoslovljene hrane, u zajedništvu svoga obiteljskog stola budemo trajno povezani s uskrslim Gospodinom i živimo kao novi ljudi.

Oče naš, Zdravo Marijo i Slava Ocu

Predmolitelj:  Svemogući Bože! Ti si htio da učenici u Emausu prepoznaju Krista uskrsloga u lomljenju kruha. Blagoslovi + ovaj kruh, meso, jaja... da i mi koji ovo budemo blagovali danas i svakog dana našega života s vjerom susrećemo tvoga uskrslog Sina, od njega primamo kruh života te po njemu i sami dostignemo slavu uskrsnuća. Koji živi i kraljuje u vijeke vjekova. Amen.

Svi se prekriže govoreći: U ime Oca i Sina i Duha Svetoga. Amen.

 

5. USKRSNO SLAVLJE

 

Na sam Uskrs sveta misa će biti u 09.30 sati u našoj kapelici. Koji ste u mogućnosti moći ćete je pratiti uživo preko društvene mreže Facebook ( https://www.facebook.com/IvanMerzZupaSpansko/ ). Prijenos misa biti će redovito svake nedjelje u 09.30 sati dok traju odredbe i upute o misnim slavljima.

 

6. ŽUPNI URED

 

Župni ured je zatvoren ali za sve informacije možete župnika kontaktirati na zupa.imerza@zg-nadbiskupija.hr ili pozivom na broj: 01/ 8894 – 555.